LO QUE SE COMENTA Y PUBLICA EN ESTE BLOG ESTA BAJO PROTECCION DEL ARTICULO 19 DE LA DECLARACION DE LOS DERCHOS DEL HOMBRE ADOPTADOS POR LA ASAMBLEA GENERAL DE LA ONU EN PARIS EL 10 DE DICIEMBRE DE 1948, QUE ESTUPULA QUE CADA PERSONA TIENE EL DERECHO DE LA LIBERTAD DE LA OPINION Y DE LA EXPRESION, QUE IMPLICAEL DERECHO DE NO SER ACOSADO POR SUS OPINIONES, NI POR BUSCAR, RECIBIRY PUBLICAR SIN LIMITES DE FRONTERAS INFORMACION E IDEAS POR CUALESQUIERA MEDIOS DE EXPRESION.

ВСИЧКИ ПУБЛИКАЦИИ В ТОЗИ БЛОГ СЕ НАМИРАТ ПОД ЗАЩИТАТА НА ЧЛЕН 19 ОТ ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, ПРИЕТА ОТ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА ООН В ПАРИЖ НА 10 ДЕКЕМВРИ 1948 Г., В КОЯТО Е ПОСТАНОВЕНО, ЧЕ ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА ПРАВО НА СВОБОДА НА УБЕЖДЕНИЯТА И НА ИЗРАЗЯВАНЕТО, КОЕТО ВКЛЮЧВА ПРАВОТО ДА НЕ БЪДЕ СЪДЕН ЗАРАДИ НЕГОВИТЕ МНЕНИЯ, НИТО ПОРАДИ ТЪРСЕНЕ, ПОЛУЧАВАНЕ И ПУБЛИКУВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ И ИДЕИ, ПОСРЕДСТВОМ ВСИЧКИ СРЕДСТВА НА ИЗРАЗЯВАНЕ.

¨Blessed are those souls, who understand the thoughts but not only what is written¨ M.T.Keshe
¨Благословени са тези души, които разбират смисъла, а не само това, което е написано¨ М.Т.Кеше

четвъртък, 6 декември 2012 г.

"Забраненото Здраве" - ММС конференция - Andreas Kalcker БГ Суб.


10 коментара:

Анонимен каза...

ММС е натриев хлорит, който при активация с киселина (лимонтузу, лимон, оцет) образува Хлорен Диоксид(ClO2). Той е най-мощният и високо селективен убиец на патогени, познат на човечеството според Американската асоциация по аналитична химия.
MMS се състои от 28% натриев хлорит на прах, разтворен в дестилирана вода.
Натриевият хлорит на прах съдържа 80% натриев хлорит (NaClO2), 19% готварска сол (натриев хлорид - NaCl) и по-малко от 1% няколко други натриеви съединения, считани за не отровни.
Процентно съдържание на натриевия хлорит в MMS е 22.4%.
Инфото е на Светослав Стаматов - http://www.mmsbulgaria.com/2011/06/2_02.html
Но вече има ново поколение на ММС - ЦДС
http://www.mmsbulgaria.com/2011/12/cds.html
Прочетете книгата на Джим Хъмбъл "Чудотворният минерален разтвор на 21-ви век" http://upadesa.org/OUR_FILES/MMS_BG_BOOK_FINAL.pdf

Анонимен каза...

Внимание – опасни шарлатани!
http://dimitardachev.wordpress.com/2012/10/28/mms-bulgaria-scam/
FDA излиза с официално становище, където пише буквално следното:

“FDA предупреждава да не се приема Чудодеен Минерален Разтвор (MMS) – течност за перорална употреба, популярна като “MMS”. Продуктът, когато се приеме според указанията, отделя промишлена белина, която може да причини сериозни увреждания.

Лица, които притежават MMS, следва да спрат да го приемат и да го изхвърлят.

MMS се разпространява през интернет сайтове и електронни магазини от голям брой независими дистрибутори. Според указанията към продукта, той следва да се смеси с киселина, например сок от цитрусов плод. Сместа отделя хлорен диоксид, който е силен окислител (белина), която се използва за избелване на текстил или за пречистване на промишлени води. Приемането на големи дози от тази белина, каквито са препоръчваните в описанието на продукта, може да причини гадене, повръщане, диария и симпоми на силно обезводняване.”

С подобна декларация излизат и властите в Канада.

Elena Kostadinova каза...

"Сместа отделя хлорен диоксид, който е силен окислител (белина), която се използва за избелване на текстил или за пречистване на промишлени води." В едно изречение само от предишния коментар са казани няколко неистини.
Хлорният диоксид има избелващи свойства, да, но и лимонът например има такива. Т.е. не всеки окислител, който избелва, има вредни свойства.
Хлорният диоксид се използва за пречистване на питейна вода. Основно предимство на хлордиоксида е, че не влияе върху pН на водата, за разлика от натриевия хипохлорид. Също така хлордиоксидът не образува трихлор метани, които са силно канцерогенни. Далеч преди да се превърне в основен метод за постигане на висока чистота на питейните води, хлордиоксидът е използван в хранително-вкусовата индустрия.
Хлорният диоксид е ефективен срещу всички виреещи във водата микроорганизми – алги, бактерии, спори, вируси и други патогени в т.ч. и резистентните към хлор. ClO2 действа като разрушава клетъчната мембрана – този механизъм не позволява на микроорганизмите да развиват резистентност, което е изключително важно в нашия свят, където много организми развиват резистентност срещу конвенционалните биоциди и антибиотици. В резултат от използването на хлор за дезинфекция на питейна вода може да се образуват много нежелани остатъчни продукти като халогенирани въглеводороди включително хлороформ, хлорамини, диоксини. Употребата на ClO2 елиминира образуването на тези замърсители. Това прави хлорният диоксид идеален дезинфектант за третиране на питейна вода, има всички предимства на хлора и нито един от недостатъците му. Освен това, тъй като ClO2 е по-мощен дезинфектант от хлор, в резултат се намалява използването на химикали (обикновено 1/10 от дозировката на хлор) и по този начин има по-ниско въздействие върху околната среда.
Има и български държавен стандарт по въпроса: БДС EN 12671:2002 с наименование "Химични продукти, използвани при пречистване на води за питейни нужди. Хлорен диоксид".
Колкото до дозите - има установени максимално допустими концентрации, безопасни за човешкия организъм- Но ... трябва да се чете и да се мисли, не само да се цитира Федералната агенция...

Анонимен каза...

Елена, противоречите си. Сама привеждате коректни данни, че хлорният диоксид е десет пъти по-активен от хлора, поради което постига същият унищожителен за бактериите ефект във водата при по-малки концентрации. И представете си сега гигантската му концентрация в организма при перорално приемане по начина, препоръчван при ММS до какво може да доведе. Представете си вашите клетки на мястото на бактериалните, дали биха издържали? Не, естествено.

Концентрацията му при такъв прием няма нищо общо с концентрацията при пречистването на водата. Тук изобщо не говорим за допустими концентрации за човешкият организъм като цяло. Тук вие взривявате бомба в непосредствена близост до клетките на храносмилателният си тракт и ги атакувате в момента на приемане на препарата, това е момента когато имаме активен хлорен диоксид. Концентрацията му в този момент надвишава стотици и хиляди пъти всякакви допустими норми "за целият организъм".

Неуместно е да сравнявате хлорният диоксид с лимонената киселина като окислители. Това е като да сравняваме танк с детска количка с пружинка. Да, и двете могат да се движат. Но приликите са дотук. Така е, не всеки окислител който избелва, има вредни свойства. Има окислители които просто не могат да влязат в таблицата за сравнение. В сравнение с лимона хлорният диоксид е като атомно оръжие. С пет капки лимон вие може да почистите добре котлона на печката си или да си направите лимонада. С пет капки (течен) хлорен диоксид половината ви квартал ще трябва да мине през Пирогов, след като пожарната загаси огъня разбира се.

Не трябва да ни заблуждава факта, че всички реагенти в ниски концентрации не са опасни. Той и цианкалият при достатъчно разреждане не е отрова. Такива разсъждения само ни притъпяват вниманието от концентрациите, с които приемаме веществата при посоченото в темата "лечение".

Elena Kostadinova каза...

Отчетено е не само обстоятелството, че е по-мощен дезинфектант, но, забележете, моля - има всички предимства на хлора и нито един от недостатъците му.

Не мога да се съглася с изваждане на части от изречения, какъвто е коментарът Ви. По този начин променяте изцяло смисъла на казаното.

Твърдя, че хлорният диоксид има нормативно установени максимални концентрации за 1 литър вода, безвредни за човешкото здраве. Поради тази причина е използван както като дезинфектант на водата за питейни и битови нужди, така и в хранителната индустрия при измиване на меса, плодове и зеленчуци и техните опаковки.

Твърдя, че хлорният диоксид в анаеробна среда, каквато е в организма ни, запазва отрицателния си електрически заряд така, че е по-силен от този на увредени и заболели клетки и патогени, но в същото време остава по-слаб от този на здравите клетки. Поради това именно той атакува болните клетки, а организмът като последица съумява да се изчисти от тях и да възстанови Рh до нормалните си граници.

Твърдя, че всяко едно вещество може да се използва за различни цели в зависимост от това в каква концентрация е,на какъв етап е като химическо съединение, с какво е свързано и така нататък.

Твърдя, че концентрациите в организма не са "гигантските", за каквито пишете. На първо място, говорим за милиграми. На второ място - след около един час действието в организма е приключило и не остават вредни вещества. На трето място, количеството на прием винаги изхожда от индивидуалните характеристики на човека и това е подчертавано навсякъде, където съм срещала добронамерена информация по въпроса.

Твърдя, че вече близо година приемам тези капки. В различните месеци съответно в различно количество в зависимост от поставените цели. Лекарите вече казват, че такъв силен организъм е рядкост. Нямат обяснение за рязкото подобрение на здравето ми въпреки неблагоприятните им диагнози и лекарските грешки по време на операциите. Звучи смешно, звучи като упрек: "Как така ние се постарахме да ти вкараме всички възможни видове коки при операцията, а ти дори не правиш сепсис! Как така нямаш болни клетки след като отказа нашите терапии?" и т.н.

Твърдя, че вече в пълно здраве пия 5 капки всяка вечер и кварталът още си е на мястото без нито веднъж да е подаван сигнал до пожарната или пък някой да е ходил до Пирогов поради тази причина :)

Твърдя, че просто дезинфекцирам водата, която пия, по този начин. Аз лекарства не приемам, нямам спомен кога в годините съм приемала за последно аспирин против мускулна треска. А за това, че така дезинфекцираната вода имала като страничен ефект напълно здрав организъм, а не опадане на косата или зъбите например, мога само да съм благодарна.

Анонимен каза...

Отново изказвате много верни твърдения, за да обосновете нещо което няма връзка с тях. Извинете, това е дезинформация.

Да, вярно е, че има нормативно установени максимални концентрации на хлорен диоксид във водата. И какво ни доказва това за нашия случай? Къде е връзката?

Да, вярно че едно вещество може да се използва за различни цели. С какво това оправдава ползването на хлорният диоксид за целите за които говорим?

Да, вярно е че някои организми могат да се справят с постоперативно възстановяване и без лекарства. Мога да дам пример със себе си, аз не съм вземал дори хлорен диоксид като вас. И докторите продължават да ми завиждат на здравето, вече пета година след тежките операции. Доказва ли това ролята на хлорният диоксид?

Как може да съдите за поведението на някакъв реагент върху организма при различни хора, без този реагент да е минал клинични тестове? При това забележете, има разлика. Може този реагент да се ползва ударно, за кратко време, тогава рисковете които носи могат да бъдат много по-големи но премислени. Химиотерапията работи на този принцип, за краткото време за което действа тя няма да ви убие. Но ако започнете да вземате профилактично и дългосрочно лекарствата от коктейла за химиотерапия, дали ще остане нещо от вас? Съзнавате ли риска да вземате като профилактика непроверен препарат, и да съветвате и други да го приемат?

Вие сама се аргументирате с наличието на нормативи при използуването на хлорен диоксид. Но защо пропускате предупрежденията на FDA срещу MMS, която е организация от веригата, приела и одобрила същите тези нормативи? Нима сте по-компетентна от нея за да решавате кое може и кое не? Или отнякъде знаете, че многото публикации, изследващи негативните ефекти на натриевият хипохлорит и хлорниият диоксид върху организма са само измама?

Мислете с главата си. Различните организми се подчиняват на статистики по отношение въздействието на определени химикали върху тях. Това че вие сте от щастливата част на статистиката, на която този химикал не показва някакви странични отклонения за периодът на приемане, не означава че всеки може да последва примера ви. Не означава и че в бъдеще няма да има проблеми.

Вие може да сте отчаяна и това да е единствената надежда за вас (не е тази ситуация, но тогава има оправдание), но е безотговорно да се агитират здрави хора да приемат препарат, чийто дългосрочно действие на организма е неизвестно и не е проверено клинично, и за който отговорна отганизация е дала предупреждение.

Anonimen2 каза...

Здравейте!
Искам да поздравя всички, които са намерили сили и смелост да потърсят странини пътеки, за да възвърнат загубеното си здраве!
Въпреки това и аз искам да се присъединя към гореизказаното мнение :
"Вие може да сте отчаяна и това да е единствената надежда за вас (не е тази ситуация, но тогава има оправдание), но е безотговорно да се агитират здрави хора да приемат препарат, чийто дългосрочно действие на организма е неизвестно и не е проверено клинично, и за който отговорна отганизация е дала предупреждение." Освен това искам да кажа, че аналогията с химиотерапевтиците също изниква и в моята глава при споменаването на ММС.
Правя си труда да пиша тук, не за да оплювам ММС-а. Това,което ме провокира е, че не просто той се приема профилактично от съвсем здрави хора (всеки има право на избор, все пак), но че някои хора го дават на децата си! Моля Ви МИСЛЕТЕ преди да внасяте каквито и да е химични вещества в организма на детето си!!!
Искам да добавя, че това, което е дезинфектант, т.е. избива всички микроорганизми (имам предвид приложението му във водопречистването) няма как да не оказва токсично въздействие и върху вас!
Обясненията за механизма на действие на този химикал, които прочетох са неверни. Имам предвид твърдението, че клетките са по-събрани и по-раздалечени, което е причина хлорния диоксид да не оказва токсичното си влияние върху нас. Вече два месеца мисля откъде на някой може да му хрумне това! Ако имате информация, че това е истина, МОЛЯ ВИ споделете я (имам предвид истинска научна информация)!

Анонимен каза...

Елена,тези писаници на твоите опоненти много приличат на писаниците в блога на Мая не мислиш ли :)
Предлагам ти да си организираме среща(най-малко 400 човека от активните групи във Фейсбук) и да поканим такива драскачи да ни обяснят и да ни се накарат,задето сме се отървали от тежки болести и задето не стъпваме никога вече в аптеките :)
Виждам как такива драскачи и писачи взимат части от изречения и съставят цели главоблъсканици за да могат (успешно) да всеят неяснота и объркване в публикациите за ММС.
странно,такива хора си остават драскачи само в интернет пространството и както видя(Елена) никой от тях дори не си показа носа на събития като Софийската конференция за ММС.
Не се ядосвай,срещу резултатите нямат как да рипат :)

Анонимен каза...

Аз приемах 10 дена ЦМС,като стигнах до 30мл и по 4 хапчета отММС2 , но не мога повече да продължа чуствах се ужасно.По 10 часа на ден ми беше много лошо и отпаднало,а самия вкус направо....Казвах си ,че е за лечение ,но честно не издържах.А иначе през годините съм пила всякакви неща: билки,сода,газ и т.н. и никога не съм се чуствала толкова зле.Явно на мен нещо не ми понасяше.

Анонимен каза...

всяко ново което е за стотинки, ще бъде компрометирано от хора, на които печалбата ще спре и ще фалира, ако това е вашата алтернатива, и сте изписан безнадежно, как бихте постъпили вие, или ако вашето дете умира, и вие няма да посегнете към единствената надежда за спасение, ако е помогнало на безнадежно изписаните защо да не го вземат и другите като е по ефтино и ефективно, женами ако я бях оставил да я оперират от рак на гърдата, отдавна да е при майкаси която се оперира и за месец си отиде, моята съпруга използва клиноптилолитов зеолит и котешки нокът, и си е жива и здрава, вече 3 год. а незабавно трябваше да се оперира, сега ще си направя и този лек, а вашето мнение, и страхове, си ги предайте на близките като алтернатива когато са зле и не посягайте да не вземете да пукнете.