LO QUE SE COMENTA Y PUBLICA EN ESTE BLOG ESTA BAJO PROTECCION DEL ARTICULO 19 DE LA DECLARACION DE LOS DERCHOS DEL HOMBRE ADOPTADOS POR LA ASAMBLEA GENERAL DE LA ONU EN PARIS EL 10 DE DICIEMBRE DE 1948, QUE ESTUPULA QUE CADA PERSONA TIENE EL DERECHO DE LA LIBERTAD DE LA OPINION Y DE LA EXPRESION, QUE IMPLICAEL DERECHO DE NO SER ACOSADO POR SUS OPINIONES, NI POR BUSCAR, RECIBIRY PUBLICAR SIN LIMITES DE FRONTERAS INFORMACION E IDEAS POR CUALESQUIERA MEDIOS DE EXPRESION.

ВСИЧКИ ПУБЛИКАЦИИ В ТОЗИ БЛОГ СЕ НАМИРАТ ПОД ЗАЩИТАТА НА ЧЛЕН 19 ОТ ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, ПРИЕТА ОТ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА ООН В ПАРИЖ НА 10 ДЕКЕМВРИ 1948 Г., В КОЯТО Е ПОСТАНОВЕНО, ЧЕ ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА ПРАВО НА СВОБОДА НА УБЕЖДЕНИЯТА И НА ИЗРАЗЯВАНЕТО, КОЕТО ВКЛЮЧВА ПРАВОТО ДА НЕ БЪДЕ СЪДЕН ЗАРАДИ НЕГОВИТЕ МНЕНИЯ, НИТО ПОРАДИ ТЪРСЕНЕ, ПОЛУЧАВАНЕ И ПУБЛИКУВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ И ИДЕИ, ПОСРЕДСТВОМ ВСИЧКИ СРЕДСТВА НА ИЗРАЗЯВАНЕ.

¨Blessed are those souls, who understand the thoughts but not only what is written¨ M.T.Keshe
¨Благословени са тези души, които разбират смисъла, а не само това, което е написано¨ М.Т.Кеше

четвъртък, 22 март 2012 г.

ЛИМОН И СОДА БИКАРБОНАТ - 10 000 ПЪТИ ПО СИЛЕН ЕФЕКТ ОТ ХИМИОТЕРАПИЯТА !!!

ПИЙТЕ ЛИМОНОВ СОК ВСЕКИ ДЕН, АКО МУ ДОБАВИТЕ ЕДНА ЛЪЖИЧКА СОДА БИКАРБОНАТ Е ОЩЕ ПО - ДОБРЕ


Лимонът е един вълшебен плод, който има способността да убива раковите клетки. Той е 10 000 пъти по-силен от химиотерапия. Защо не знаем за това? Защото има организации, които нямат интерес да знаем за чудните качества на лимона. За това, от сега нататък можете да помогнете приятел, който има нужда, да разпространите това знание - трябва да се пие сок от лимон с малко сода бикарбонат за предотвратяване заболяването. Без захар или подсладители, вкусът е приятен – натурална лимонада. И разбира се, не предизвиква ужасно ефектите от химиотерапията. И ако можете да го направите, засадете си едно лимоново дръвче. Всички му части са полезни.
Колко хора умират докато тази тайна се пази внимателно, за да не бъдат поставени в рискове печалбите на големите корпорации.

Както добре знаете лимоновото дърво е ниско. Той заема много пространство, известно е под името на лимон, лима, limoeiro (gal.), llimoner (cat.), limoiaritz (eusk.).

Този плод има силен анти – канцерогенен ефект. Освен това има много други свойства. Има много силен ефект върху кисти и тумори. Този плод лекува от рак, тестван е за рак на всички видове, а ако се добави бикарбонат е още по- добре, защото ще се промени стойността на рН на тялото.

Лимонът притежава много силен анти - микробен ефект с много широк спектър на действие против бактериални инфекции и гъбички – те обикновено живеят на места с висока киселинност, добавянето на бикарбонат към вашият Лимонов сок вие ще промените стойността на рН на тялото към алкална, каквато в същност трябва да бъде , за да сте здрави. Лимонът е ефикасен срещу вътрешни паразити и червеи, регулира високо кръвно налягане и е Антидепресант, намалява стреса и нервните разстройства.
Интерес представлява източника на тази информация: идва от един от най – големите производители на лекарства, който казва, че след повече от 20 лабораторни тестове, извършени от 1970 до сега данните сочат че:
Лимонът унищожава злокачествените клетки в 12 типа рак, включителноно дебелото черво, гърдите, простатата, бял дроб и панкреас.
Вещества от това дърво забавят растежа на раковите клетки и оказват 10 000 пъти по-добър ефект  от продукти като Adriamycin, химиотерапия, и наркотичните продукти, които се използват обикновено в света.
И това, което е още по - изненадващо: този вид лечение, с екстракт от лимон и бикарбонат, унищожава само злокачествените ракови клетки и не засяга здравите клетки.

Институт на науките на здравето, L.L.C. 819 н. Чарлс Стрийт Балтимор, MD 1201
Instituto de Ciencias de la Salud, L.L.C. 819 N. Charles Street Baltimore, MD 1201

РАЗПОСТРАНЯВАЙТЕ СТАТИЯТА

ИЗТОЧНИК

НОВА СТАТИЯ ПО ТЕМАТА ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК:http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/2012/04/blog-post_04.html


ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ДА ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДНИТЕ СТАТИИ, КОИТО СА СВЪРЗАНИ С ТЕМАТА ЗДРАВЕ, АЛКАЛНО - КИСЕЛИНЕН БАЛАНС, ПРИЧИНИ ЗА БОЛЕСТИТЕ, ОТРОВИТЕ И ТОКСИНИТЕ В ТЯЛОТО - КАК ДА СЕ ИЗЧИСТИМ ОТ ТЯХ

http://plamenshopov.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/03/15/strategiia-sreshtu-raka-alkalno-kiselinen-disbalans-seriozen.511564

http://www.vihi.eu/da-se-izchistim-ot-otrovite/

http://zdraveya.com/alkalni-hrani.html

http://www.vihi.eu/kiselinni-i-alkalni-hrani/

http://zdravoslovnohranene.com/koi-hrani-sa-alkalni-i-zashto-da-gi-konsumirame/

http://daoin.com/feeding.php

http://www.vihi.eu/prichini-za-bolestite/

http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/2011/07/blog-post_1391.html

http://www.vihi.eu/mesoyadstvoto-posleditsi/

http://ekolab-bg.com/?PageID=5&RecordID=19

http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/2012/01/blog-post_13.html

http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/2012/06/blog-post_23.html

113 коментара:

lazar spasev каза...

Дали може да намерите подобна информация за плодове като портокали, боровинки,малини, капини ще се радвам да знам повече !!!

ALCYONE каза...

Здравейте намерила съм още информация, но става въпрос за растение, което дори няма име на български език. Това растение ЛЕКУВА РАК. Ето го:
https://es.wikipedia.org/wiki/Annona_muricata

Ето и някои статии по темата:

http://www.alimentacion-sana.com.ar/Portal%20nuevo/compresano/plantillas/graviola.htm

http://sabiens.blogspot.com.es/2012/01/la-graviola-planta-secuestrada-por-la.html

http://preventdisease.com/news/12/022112_Sour-Sop-Fruit-100-Fold-Stronger-At-Killing-Cancer-Than-Chemotherapy.shtml

http://nuevodesordenmundial.blogspot.com.es/2012/02/la-guanabana-es-100-veces-mas-potente.html

Ако някой от читателите на блога се интересува и прояви интерес да ми пише тук, мога да преведа статиите. Но не знам в България от къде може да се мнамери този плод.

Анонимен каза...

А как действа на стомаха сока от лимон?

Анонимен каза...

А можете ли да посочите как точно се приемат лимоните със сода?

ALCYONE каза...

Ще потърся повече информация и ше ви пиша.

Анонимен каза...

Искрено се надявам това да е истина. До колко е достоверна тази информация? Дали не се дават напразни надежди на хората?

ALCYONE каза...

Хората, които са болни от рак, язва, гастрит и други, Кандида бактерии, вируси, които често се разболяват от грип и настинки, които се оплакват от постоянна умора често имат киселинна среда. Нормалните здрави клетки са алкални, а раковите клетки са киселинни. Много изследвания са доказали, че ракови, кандида и вирусни бактерии не могат да оцелеят в алкална среда. Раковите клетки не могат да оцелеят в алкална среда, богата на кислород. При рН 7,4 раковите клетки са в летаргия и при рН от 8,5 нагоре, раковите клетки умират. Когато тялото е киселинно може също да има тенденция към гастрит, язва, склонност към диария и / или запек, кожни проблеми, артрит и други.
Прекалено алкална среда за по дълъг период от време също може да създаде проблеми, като слабост и много тежко обезводняване на организма. През повечето от времето, нашето тяло трябва да има слабо алкална или близо до алкална среда. Много е важно организма да може да превключи към слабо киселинна среда за да може имунната система да функционира добре. Така се извършва почистване, ликвидиране на вредни бактерии и ракови клетки, рязко насищане на тялото с вода, което способства за изхвърляне на токсините, за да се справи с различни заплахи и др. и след това организма отново се връща в алкална среда.
Кръвта трябва да бъде слабо алкална 7.35-7.45. Ако храната, която приемаме създава киселинна среда на тялото, това се отразява и на кръвта и тялото се опитва да балансира pH. Koгато това е проблем, различни минерали се вземат от много важни органи за да неутрализират киселините и те да се изхвърлят от тялото. От това организма започва да страда и това доста често не се забелязва с години и често довежда до сериозни болести. Ако pH на урината е между 6.0-6.5 сутрин рано и 6.5-7.0 вечер преди вечеря нашето тяло се намира в сравнително добро състояние. pH теста на урината ни показва как нашето тяло се освобождава от киселините и как асимилира полезните минерали като калций, магнезий, калий и натрий. Тези минерали играят ролята на буфери, които подържат pH баланса на тялото. Ako киселинността ни е много висока за продължително време, трябва да се храним само с зеленчуци, плодове, да пием минерална вода и да се откажем от бял хляб, червено месо, газирани напитки, черен чай, кафе, алкохол и захар. Медикаментите създават силно киселинна среда. За да си възстановим здравето трябва да приемаме 80% алкално формираща среда храни и 20% киселинно формираща среда храни.
Рязката промяна на диетата е като шок за стомашно-чревния тракт, което може да му причини възпаление и също кръв в изпражненията. Затова преминаването към алкални храни трябва да става постепенно, за да няма силна реакция на организма.

ALCYONE каза...

Следва списък на храните според средата, която създават:
Силно алкални: зеленчукови сокове, магданоз, суров спанак, броколи, листа на целина, чесън, сушени смокини и стафиди, билкови чайове и вода с лимонов сок, а от подсладителите стивия.
Алкални: моркови, зелен боб, лима боб, цвекло, маруля, тиквички, фурми, касис, грозде, киви, круши, папая, бадеми, лешници, зелен чай, оризов сок, сироп от клен.
Ниско алкални: аспержи, царевица, гъби, лук, зеле, грах, цветно зеле, листа на ряпа, картофи, олио, соя, тофу, кокосов орех, вишни, домати, портокали, череши, ананас, авокадо, грейпфрут, манго, ягоди, лимони, диня, леща, сладка царевица, див ориз, просо, киноа (quinoa), елда(каша, гречка), мляко от соя, козе мляко, козе сирене, краве масло, суроватка или натурални протеини за спортисти, зехтин, олио от ленено семе, рапично олио, непреработен мед, сурова захар.
Ниско киселинни: готвен зелен фасул, готвен спанак, сладки картофи, тъмни боровинки, червени боровинки, сливи, банани, преработени плодови сокови, ръжен хляб, черен хляб, овес, кафяв ориз, черен дроб, дреболии месо, стриди, пълноценно мляко, масло, кисело мляко, сирене, сладолед, сметана, тиква, сусам, слънчогледови семки, слънчогледово олио, маргарин, мас, бяла захар, преработен мед, какао.
Киселинни: зрял бял фасул (обикновен, нейви, пинто или друг вид), компоти, бял ориз, бял хляб, спагети, макарони, фиде, бисквити, риба, пиле, агнешко, пуешко, яйца, твърдо сирене, ядки пекан и пиштун, кашу, вино, газирани напитки, млечен шоколад, кафява захар, моласа, конфитюр, майонеза, горчица, оцет.
Силно кисилинни: туршии, говеждо, телешко, раци, консерви туна и сардина, топено сирене, орехи, фъстъци, черен чай, кафе, бира, ликьор.

ALCYONE каза...

1. От информацията която намерих до тук стигам до извода, че лимона наистина помага срещу редица болести, а в комбинация със сода бикарбонат може да прави чудеса.Както е казано в статията по-горе сода бикарбонат променя стойността на PH на тялото към алкална, каквато трябва да бъде, за да сте здрави. А лимонът унищожава болните клетки.Но за да стане всичко това, не трябва да се храните с храни, които предизвикват силна киселинна реакция в организма ви.
Повечето болестотворни организми живеят в киселинна среда, в алкална те просто не могат да оцелеят. Един добър киселинно - алкален баланс на тялото е ключ към добро здраве. ”Безбройните имена на заболяванията са без значение. От значение е, че те всички идват от една и съща основна причина... твърде много киселинни отпадъци в тъканите на организма.” - д-р Теодор А. Барооди.

Стратегия срещу рака: киселинната среда в организма довежда до ракови заболявания, а нормализирането на pH нивото може да спре развитието на раковите клетки


Стратегия срещу рака: киселинната среда в организма довежда до ракови заболявания, а нормализирането на pH нивото може да спре развитието на раковите клетки

Много изследвания показват, че ракът процъфтява в киселинна среда и не оцелява в една нормална, по-алкална среда. Раковите клетки правят средата в тялото още по-киселинна, тъй като те произвеждат млечна киселина. Така че, ако имате рак, рН нивата са ниски и тялото ви има прекалено киселинна среда.
Предприемане на действия за промяна на средата на тялото към по-алкална е от съществено значение в борбата срещу рака. За съжаление, по голямата част от храните и напитките, които консумираме, са киселинни, като например месо, зърнени храни и захар, кола и други безалкохолни напитки са високо киселинни. Така че, ако не преминем на по здравословна диета, пълна с пресни плодове и зеленчуци, тялото ни ще има прекалено кисела среда, която е много добра среда за растеж на раковите клетки.
Всъщност, твърде киселинната среда е основополагащ фактор в много дегенеративни заболявания, като диабет, артрит, фибромиалгия и други. А основната максима на природолечението е една балансирана среда.
Приемането на лекарства или добавки, докато тялото ви е със силно киселинна среда е малко, като миене на съдове в мивка с мръсна вода, дори и да поставите много сапун, няма да имате чисто ястие.

Ето тук една статия на български прочетете повече по темата , смятам, че ще ви е полезно.

ЕТО ТАЗИ СТАТИЯ:

14 март 2010, неделя

Стратегия срещу рака: киселинната среда в организма довежда до ракови заболявания, а нормализирането на pH нивото може да спре развитието на раковите клетки

http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com.es/2010/03/ph.html

ALCYONE каза...

Просто трябва да си промените диетата, защото ако от една страна се лекувате с натурални методи, като лимон и бикарбонат, а от друга страна се тровите с всякакви противопоказни храни, то ползата няма да е голяма от лечението. Спрете да се храните с купена храна, имам в пред вид, всякакви колбаси, сирена, сосове, подправки, вегета, безалкохолни напитки, боза, кисели млека, сладки, бисквити,бързи закуски, изобщо изхвърлете от менюто си всички храни приготвени по някакъв начин от други хора. Купувайте единствено основните продукти, варива, плодове, зеленчуци, мляко, но от хора, които познавате. приготвяйте си всичката храна лично!!! Може да е по-скромна трапезата ви, но ще е със сигурност по здравословна. Правете си сами хляб! Не е трудно.Можете един път седмично да направите един голям хляб, задължително да е от брашно интеграл. след това го нарежете на филии и го замразете във фризера, така ще си имате за цяла седмица. Приготвяйте си сиренето и киселото мляко сами. Съветите, които ви давам са тези, които сама прилагам в живота си и съм доволна и здрава от както живея по този начин. Месото не ви го препоръчвам, ако искате да сте здрави - не яжте месо. Ще кажете , как така по-рaно ядяхме от всичко, а сега трябва да се ограничаваме? Защо??? Ще ви отговоря-защото времената са други сега! Сега трябва да сложите на кантара от едната страна всичките си хранителни навици, желание за вкусна храна, любими храни и напитки,мързи ме да готвя, не обичам да готвя, предпочитам да ям в ресторанта или в закусвалнята и всякакви неща от този род. От другата страна на везните сложете само здравето си. Претеглете добре нещата и решете какво искате. Добре е да живеете съзнателно и да знаете какво избирате, защото последиците след това ще дойдат с избора ви, добре е да не ви изненадват.
Защо се налага точно сега всичко това? Защото сега, поради огромната лакомия на хората за пари,пари, и пак пари всичко се прави единствено и само с цел пари. Когато купувате храните от магазините, вие не знаете какво има в тях, не знаете , колко отрови и боклуци са наблъскали вътре производителите с единствената цел да ви вземат парите. Аз знам защото съм работила години наред в хранително вкусовата промишленост в БГ. Знам, че няма почти никакъв контрол от здравните органи и инстанции, ДВСК, ХЕИ и тем подобни, няма контрол. Тогава преди повече от десет години,за мен седеше въпроса каква храна да си купя, защото знаех как ги правят и какво има в тях, имах две алтернативи - да се върна на село и да си отглеждам всичко сама или да напусна страната. Избрах второто, защото имаше и други причини.

ALCYONE каза...

1. Ето ви още линкове с материали близки по темата:

14 март 2010, неделя
Алкално киселинен дисбаланс - сериозен проблем
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com.es/2010/03/blog-post_14.html

рН Баланс - стратегия срещу болести

http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com.es/2010/03/blog-post_5744.html

ЕТОТ ТУК СЪЩО СЪМ ПУБЛИКУВАЛА НЯКОЛКО СТАТИИ ЗА СОДА БИКАРБОНАТ И АЛКАЛНО - КИСЕЛИНЕН БАЛАНС НА ТЯЛОТО

http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/p/blog-page_2699.html

Анонимен каза...

blagodarja!

Анонимен каза...

Италиански лекар е открил, че ракът е гъбично заболяване - Кандида и САМО сода за хляб може да го ликвидира

Анонимен каза...

Много полезна информация.Благодаря.

Анонимен каза...

според мен това е плодът Нони - но не съм много сигурна, продава се екстракт от нони и в България

ALCYONE каза...

Не е плодът Нони. Прилича на него, но е друг плод. Ето това е плодът нони:
https://es.wikipedia.org/wiki/Morinda_citrifolia

А това тук е гуанабана:
https://en.wikipedia.org/wiki/Guanabana

Ето го тук на руски:
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B5_%D1%8F%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE

ALCYONE каза...

Да точно така. Бях чувала, че Дейвид Айк също имаше едно такова изказване. Сега се разрових малко и ето изкарах няколко статии по темата. Сега няма да ги превеждам, ще ви дам само линковете. С гугъл преводачката можете да видите за какво става въпрос и ако някой от вас иска
мога да преведа някоя от тези статии.

http://g11-primercontacto.blogspot.com.es/2010/01/el-cancer-es-un-hongo-y-es-curable-por.html

http://xochipilli.wordpress.com/2010/02/09/el-cancer-es-un-hongo-y-es-curable-bicarbonato-de-sodio-y-fruta-natural-biologica/

http://maestroviejo.wordpress.com/2012/02/26/agua-limones-cloruro-de-magnesio-bicarbonato-de-sodio-recetas-alcalinas-sencillas-para-el-cuidado-y-la-regeneracion-de-la-salud/

ALCYONE каза...

ЕТО СТАТИЯТА В КОЯТО СА ПОСОЧЕНИ ЛЕКАРИТЕ, КОИТО СА НАПРАВИЛИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И СА ДОКАЗАЛИ, ЧЕ РАКА Е ГЪБИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ И СЕ ЛЕКУВА СЪС СОДА БИКАРБОНАТ. ТОЧНО КАКТО Е НАПИСАНО В КОМЕНТАРА ОТ АНОНИМНИЯТ ПО-ГОРЕ.

http://mundoalkalina.blogspot.com.es/2008/07/el.html

МАРИАНА каза...

Името на италианския лекар, който лекува рака със сода бикарбонат е Tullio Simoncini http://www.cancerfungus.coml

Анонимен каза...

В лимона има най-вече КИСЕЛИНИ.
Содата бикарбонат е ОСНОВА.
От химията е известно, че:
Киселина + основа = сол + вода

Тогава се питам, кое е лечебното в комбинацията от лимон и сода - солта или водата??? :)

ALCYONE каза...

Лимона има силно алкален ефект върху тялото, содата също. Това можете да го проверите в интернет има достатъчно материали по темата. Отделно ако си бяхте направили труда да прочетете всички коментари под тази статия щеше да ви стане ясно и нямаше да пишете нелепи коментари като този тук. Познанията ви по химия са добри,но в случая с лимона и содата не са приложими.

Анонимен каза...

За мен също не е ясно как лимонената киселина има алкален ефект върху организма и как при взаимодействието й с основа (каквато е содата),може да се получи нещо различно от сол и вода ... Но,пък - чувал съм за някаква система за лекуване със солена вода ... За това ли става дума
?

ALCYONE каза...

Лимона има алкален ефект върху тялото, въпреки, че е кисел на вкус. Защо природата е създала този парадокс не мога да ви кажа. Който не вярва, да провери в интернет има десетки страници на които пише, че лимона има алкален ефект. Содата също има алкален ефект.
аз всеки ден пия сока на два лимона разредени с малко вода и една малка лъжичка сода, получава се лимонада. Но никога не се е получавало сол. Можете да опитате и вие. Просто изцедете два лимона, разредете го с малко вода и сипете малко сода, разбъркайте го с лъжичка и ще видите каква лимонада ще се получи. Ефекта върху тялото е алкален, а точно алкалната среда е това, което лекува. Когато говорим за лимон и сода, не ги разглеждайте като химични елементи.

ЛИМОНА Е В НАЙ-ВИСОКОТО НИВО НА АЛКАЛНИТЕ ХРАНИ

Ето ви още стаии за алкалните храни.

http://www.zemianazaem.com/archives/387

http://www.otslabvam.com/index.php?page=diets&id=183

http://otslabvane.us/%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/

http://zdravoslovnohranene.com/koi-hrani-sa-alkalni-i-zashto-da-gi-konsumirame/

http://www.yumeiho-bg.com/files/d1.pdf

Анонимен каза...

http://www.moetodete.bg/Alternativno/leneno-seme-chudotvornata-bilka.html

Анонимен каза...

Спасението е лененото семе

ALCYONE каза...

Лененото семе е добро като хранителна добавка, но не трябва да се прекалява с него.В големи количества е отровно. Трябва да се внимава.

Анонимен каза...

Естествено че не се получава готварска сол, а химическа...

ALCYONE каза...

Щом смятате , че знаете много обснете тук на хората каква е разликата между химическата и готварската сол. И за да не приказвате празни приказки опитайте сам да направите сол от сода бикарбонат и лимон, когато успеете елате ми се обадете. Изкарайте фактите да ги видим.

Анонимен каза...

Заради съмненията относно комбинацията киселина и основа, не е ли по- ефективно например да се смесва сода с минерална вода и отделно, след половин час да кажем, да се пият изцедените лимони?

Също така искам да благодаря за полезните статии.

Мио каза...

Щом изпитвате съмнение ,тогава направете така, както искате.Може да пиете и така, както предлагате,щом като Ви харесва по този начин.Съмнението е много лош съветник и следва да се избягва.Дори и да пиете както Ви предлагаме ние и както е най добре, тъй като имате съмнение,самотото ще смаже ефекта в голяма степен от содата и лимона.И то не по механичен начин,а по съвсем други механизми от фин характер.Затова правете тъй както сте си наумил/а.Аз не бих си усложнявал просеца ,ако трябваше да го пия .Но не пия сода,понеже съм здрав като куче...Нищо лошо няма тъй да правите,пак става...хехехе..колко е трудно да се преодолеят заучените по химия твърди постановки...основа и кислена дава вода и сол според киселината,да!Тук,обаче имаме неорганична основа плюс много сложен комплекс от много видове органични вещества,освен лимонената киселина.А ние търсим алкален ефект в кръвта после,а искаме да избегнем високата и киселинност.Много неща се смесват не само като примеси ,но и като понятия.Но Вие карайте тъй ,ефекта ще е същия.Успех.

Анонимен каза...

Как да измерим РН на кръвта и колко време се пие сода с лимон?

ALCYONE каза...

Aз си пия профилактично всеки ден сока на два лимона с малко сода. Ако не сте болни от нищо, пийте си сок от лимон колкото ви се иска, той е полезен няма да ви навреди. Но ако сте болни, тогава че трябва и други мерки да вземете. Не знам как да си измерите РН на кръвта, знам че то варира в много малки граници, проблема е че за да поддържа едно относително поносимо РН, когато се храним с храна, която има киселинна реакция, на организма му се налага да взима различни необходими вещества от различни органи и от костите, за да неотрализира киселинността. По тази причина се разболяват различни органи и не е добре да се храним с храни, които имат киселинна реакция.

Милена Славева каза...

Има ли значение кога се пие лимоновия сок - сутрин или вечер, на гладно или след хранене? Какво количество от сместа е добре да се приема на ден, при условие, че става дума за лечение на онкологично болен, а не просто за профилактика? Може ли към натуралната лимонада (лимонов сок + сода)да се добавя малко водичка или трябва да се пие концентрирана?
Предварително благодаря за отделеното внимание, за споделената полезна информация и за надеждата...

Мио каза...

Да, има значение.Но не особено голямо.Добре е да се пие на празен стомах, защото тогава се абсорбира много бързо и не се смесва с никава храна, т.е. е по- ефективно от гледна точка на процентното количество разтвор, което влиза в кръвта.Втория Ви въпрос видоизменя много целта на пиенето на разтвора, защото обикновено се пие за профилактика и превантивна мярка.Сега, във този случай ще се наложи ,да промените нещата в по-голяма степен.Моите съвети са:давайте на болния 2 пъти по два лимона с вода на ден на празен стомах.Болния по възможност да яде съвсем съвсем малко, колкото да се държи на краката си.Да изхвърли от храната си всякакво месо,млеко, риба и яйцаи всякакви концерви ,и замразени храни,всичко що е фабрично и готово.храната му следва да се приготвя на ръка, най- добре от здрав човек.Може само рядък айрян.Да си пази енергията и да не говори почти никак.За храна да ползва само пресни зеленчуци и плодове,както и зърнени храни-тези: жито/лимец, спелта/,кафяв ориз небелен, овесени ядки.да употребява само чист зехтин ! никакво олио и подобни работи. вместо това да яде лешници и бадеми, но не и орехи и фъстъци. да не пие нищо освен топла вода, колкото може да изтрае.Погледнете статията от блога за д-р Симончини и накрая там има таблици на храните и съответния им ефект,да се следи за ниско киселнинен ефект да се поддържа.И още нещо-зависи къде е тумора и на коя фаза е болния, има ли разсейки.Съответно трябва да се третира карцинома локално със сонда и разтвор на сода бикарбонат в указания процент ,както е в тази статия там..най общо -това мога да ви кажа.Иска се много воля и внимание от страна на болния ,но преди това се иска да знае какво става в тялото му в същност.Никакви химиотерапии и глупости от сорта-ще го уморят лесно така.Изобщо според мене болния да остави надеждата си в докторите, защото те нямат интерес той да е здрав...ще пукнат от глад ,ако има повече здрави, затова.

Милена Славева каза...

Благодаря за бързия отговор и за съветите. Непременно ще прочета статията.
В случая става дума за баща ми - с рак на простатата е. Голяма част от съветите, които давате, той вече спазва от момента на поставяне на диагнозата. Чувства се добре и мисли позитивно, а това също не е без значение за преборването на болестта.
Иначе за лекарите - напълно съм съгласна. Кошмарна индустрия! Казвам го от личен опит. За това залагам основно на нетрадиционни методи и народна медицина :)

Анонимен каза...

здравейте г-жо Славева, бих искала да се свържа с Вас, става въпрос за същото заболяване на съпруга ми с всички съпровождащи проблеми и неудачи в борбата с болестта и лекарското бездушие.Ще се радвам да установим контакт, ако желаете ще посоча адрес. Благодаря предварително! Димитрова

Милена Славева каза...

Разбира се, че нямам нищо против. Ще се радвам да споделим информация. Можете да ми пишете на mpslaveva@yahoo.com

Анонимен каза...

Сокът от един лимон, с една лъжичка сода бикарбонат - три дни, пие се сутрин на гладно - лекува хепатит. Аз лично съм го ползвала. Ефекта е невероятен.

Анонимен каза...

ZDRAVEITE.BAWTA MI E S RAK NA PROSTATATA.ZA MOMENTA E DOBRE... KAKVO DA PRAVI.POMOGNETE. MERSI

Анонимен каза...

POMOGNETE.BAWTA MI E S RAK NA PROSTATATA EMILI.GEROVA@ABV.BG

Hemusgroup каза...

Здравейте,
На тази страница / http://blogzaserioznihora.blogspot.com.es/2012/04/blog-post_04.html / има цялата необходима Ви информация за да се справите с бащиния проблем!Четете внимателно!
Успех!
Хемусгруп

Анонимен каза...

Zdraveite,az sa6to pia soda bikarbonat,no sas topla voda ,sutrin na gladno.Promenih si i na4ina na hranene.Otkriha mi mioma i mi kazaha 4e triabva da se operiram,no ne iskam ne viarvam na lekarite.Molia vi kajete mi kolko vreme triabva da ia pia sodata i pomognalo li e tova na niakoi s mioma.Blagodari.

Аделия Иванова каза...

Ще напиша, което знам: Химическата лаборатория е различна от лабораторията на човешкото тяло. Лимона е киселина, но когато попада в тялото ни, то отделя още по-висока киселина, за да усвои лимона, при което от тялото се извличат киселините и така то се алкализира. Измерването на киселинност на кръв, урина може да стане с едни лентички, лакмуси, като тези в уроците по химия в училище, които сме пробвали там, само, че не мога да се сетя къде да се купят. Преди години имах от някъде роло такава лентичка и с нея може да се измери градуса на оцета или твърдостта на водата. В новите перални машини има такава лента, за да изследва домакинята водата с която ще пере и да определи нейната твърдост. Представляват кръгла малка кутийка, разграфена с цветовете на дъгата, целия спектър, вътре е навита лентичката и като се постави лакмусът в кръв или урина или друга субстанция, според оцветяването се вижда киселинността, на кутията е обозначено с цифри. Като лабораторно изследване съм го търсила, но безуспешно и май не се измерва в медицинска лаборатория. Не съм го пробвала, но когато си намеря лентичка ще го изпробвам. АЛСИОН в един линк по-нагоре го дава това като информация.

Аделия Иванова каза...

Ще напиша, което знам: Химическата лаборатория е различна от лабораторията на човешкото тяло. Лимона е киселина, но когато попада в тялото ни, то отделя още по-висока киселина, за да усвои лимона, при което от тялото се извличат киселините и така то се алкализира. Измерването на киселинност на кръв, урина може да стане с едни лентички, лакмуси, като тези в уроците по химия в училище, които сме пробвали там, само, че не мога да се сетя къде да се купят. Преди години имах от някъде роло такава лентичка и с нея може да се измери градуса на оцета или твърдостта на водата. В новите перални машини има такава лента, за да изследва домакинята водата с която ще пере и да определи нейната твърдост. Представляват кръгла малка кутийка, разграфена с цветовете на дъгата, целия спектър, вътре е навита лентичката и като се постави лакмусът в кръв или урина или друга субстанция, според оцветяването се вижда киселинността, на кутията е обозначено с цифри. Като лабораторно изследване съм го търсила, но безуспешно и май не се измерва в медицинска лаборатория. Не съм го пробвала, но когато си намеря лентичка ще го изпробвам. АЛСИОН в един линк по-нагоре го дава това като информация.

gi каза...

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&ved=0CEgQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.doctorbg.com%2Fpage.php%3Fid%3D17565&ei=PR-cUPjkG8eVswbh2IGIAw&usg=AFQjCNH3ZWAlu5vaFgH6DVdc_HE-VWRk2g&sig2=BPcugBi1y7A7ZM4OlimgNA
Интересува ме как може да се проведе лечение с такъв апарат-ТТF-100A?
В нета има мн. малко информация на български,но открих ,че има обучени специалисти в някои европейски страни:италия,чехия,франция.... Има ли някой информация по въпроса и колко би струвало лечението с апарата?

Сузи каза...

Содата, известна също като натриев хидрогенкарбонат, не е основа, а е натриева сол на въглеродната киселина, така че погрешно е да мислите, че при взаимодействие на сода с лимон се извършва процеса неутрализация. Неутрализацията е процес, характерен при взаимодействие на киселина с основа, при което се получават сол и вода. Содата, както вече споменах, не е основа.

Сузи каза...

Содата, известна също като натриев хидрогенкарбонат, не е основа, а е натриева сол на въглеродната киселина, така че погрешно е да мислите, че при взаимодействие на сода с лимон се извършва процеса неутрализация. Неутрализацията е процес, характерен при взаимодействие на киселина с основа, при което се получават сол и вода. Содата, както вече споменах, не е основа.

Сузи каза...

Содата не е основа, а е ненаситена натриева СОЛ на въглеродната киселина. Така че, не се извършва неутрализация в смисъла на взаимодействие между киселина и основа.

Анонимен каза...

По време на прием на сода тя се смесва с хидрохлорните киселини в стомаха и се започва химична реакция, чиито крайни продукти са готварска сол (NaCl или натриев хлорид), въглероден двуокис (CO2) и вода. Водата е безвредна за човешкия организъм, а въглеродният двуокис е газ, който се извежда от организма (този газ е причината за уригване след консумация на хлебна сода по време на киселинната неутрализация).

Анонимен каза...

С УВЕЛИЧЕН ТУМОРЕН МАРКЕР СЪМ ОТ НОРМА 35 МОЯ Е 47 КАКВО ЩЕ МЕ ПОСЪВЕТВАТЕ ,БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
ДИАГНОЗАТА МИ Е КАРЦИНОМ НА МЛЕЧНА ЖЕЛЕЗА

Анонимен каза...

Въпросът с алкално киселинното равновесие в организма не се свежда само до това дали ядем кисели храни.С акта на дишане и пренос на кислорода до и в клетката нужен за метаболитните процеси вътре в нея,както и отделянето на въглероден двуокис са сложни вериги от процеси на отдаване на кислородни от една страна и освобождаване на водородни йони,от друга и свързване на киселите йони от т.нар буферни системи,което се извършва в организма.
Именно концентрацията на Н+ /водороден йон / определя и РН /потенциала на водорода/на телесните течности.
Тези процеси на киселинообразуване с последващо неутрализиране в организма са резултат от жизнено необходимите функции които организма извършва за да живее.Пак повтарям това е процесът на дишане и метаболитните процеси.
При болестно състояние алкално киселинното равновесие се нарушава вторично,като резултат от нарушените функции на организма,а не че киселините са причината.В патологичния процес обаче се завърта порочен кръг и нарушеното от първичната причина алкално киселинно равновесие от своя страна допринася за задълбочаването и декомпенсацията на патологичното състояние.
Разбира се,ясно е, че ако някой яде само солено,само кисело,само сладко или само алкално,ще се разболее,защото ще изчерпа компенсаторните механизми на организма си.
Значи ли обаче че не трябва да дишаме кислорода от атмосферния въздух защото именно той е главният подкислител в организма,откъдето идва и името му?
Не трябва да се опростяват така нещата защото те не са никак прости.

Анонимен каза...

ALCYONE плодът,за който сте писала по нагоре с линка към Уикипедия се казва Шеримоя.Дори там в статията го пише на първите 2-3 реда.Ако някой от вас има нужда от този плод и има познати в Кипър може да се сдобие с него.Само че не помня по кое време на годината се внасяше там,защото не е сред местните плодове.Работих 4 години във фирма за внос на плодове и така се запознах с много плодове,включително и Шеримоята.Има много странен вкус и вид,като се среже има много семена и е малко лигаво,а на вкус....вече позабравих,но клони към не много сладките.Дано ме разбирате

ALCYONE каза...

Нямам пред вид тази киселинност, за която вие говорите, която включва въздуха и киселите храни.В горното си изказване говоря за храни, които предизвикват киселинна реакция в организма.

Мио каза...

Ще ви посъветвам, да прочете всички коментари както на тази статия, така и на статията за лекуване на рак по метода на д-д Симончини, която е поместена в този блог в дясната страна в началото горе на блога.Всики коментари и по двете статии.Ако отново имате въпроси , намрете ми скайпа тук и ми се обадете.Но само след като сте прочели посоченото!
Ще отговоря на въпросите ви на глас, ако се наложи, но не искам да повтаряме вече написаното.Затова се запознайте добре, помислете си добре дали можете да изпълните всички препоръки. Ако не можете, не ме търсете, безполезно е, ако пък искате , но имате малко сили отвътре, тогава се обадете и ще ви кажа как да се справите, за да бъдете здрава най сетне.

Анонимен каза...

на башта ми му откриха рак на панкреаса и запо4нахме ле4ението сас лимон и хлебна сода.и след като никаде не про4етох някои да се е излекувал обештавам да ви информирам за резултата какавто и да е тои.

Мио каза...

Рака е болест на тежка карма.Винаги се образува, когато парасимпатиковия дял на нервната система не работи в хармоничен баланс според командите на мозъка.
И 100кг. сода да изпие човек и 5 тона лимони да изяде, пак ще умре от рак, ако не отстрани причините на резултатите докарали рака.Причините, обаче не са всичките само във физическото тяло.Човек трябва да потърси собствените си неправилни дела в своя живот и да ги преустанови, а това не е едно и също като само пиене на лимон и сода.
Има оздравели хора, но те едва ли ще пишат, все пак е възможно да го сторят.Който е отървал смъртта от рак, надали отново ще иска да се сеща за тази болест, пишейки изобщо за нея.

Анонимен каза...

Аз съм с рак на гърдата и от април пия кленов сироп със сода. Писах коментар в статията за д-р Симончини, но нещо не се получи, та ще се повторя. Няколко дни след като започнах сиропа и содата получих прилив на енергия, бях много отпаднала от химио и лъчелечението. За месец и половина отслабнах с 7кг при запазен апетит. В началото се стреснах, защото реших, че щом почвам да отслабвам нещата отиват към своя край, но след това се застопорих на едни и същи килограми. Имам и метастази в костите, които вече са се калцирали. Няма да спра да пия тази комбинация, защото е единствената от която се чувствам добре, не че от другите съм се чувствала зле, просто нищо не усещах като ефект, а това бяха гъби шийтаке, чесън на капсули, селен и дори от кубинското - отрова от син скорпион. Единствено ме притеснява да не би да се пие само известно време сиропа и содата, а не така като мен постоянно. Правя го на слаб огън една равна суп. лъжица хлебна сода и 3 супени лъжици кленов сироп. Няколко месеца го приемах по една чаена лъжичка 3 пъти дневно, но в последствие вече само сутрин по една чаена лъжичка. Много рядко прескачам да го пия от порядъка на 4-5 дни, дано не съм прекалила. Ако някой знае за какъв период се пие нека напише.

Анонимен каза...

куркума и исиот на прах са много добри при рак ИТАЛИАНСКИ лекар препоръ4ва и след излекуване да се продалги содата със кленов сироп.УСПЕХ и аз се боря.

Анонимен каза...

Здравейте,наскоро се сблъскахме с диагнозата рак на ларинкса. Запознах се с метода на лечение на д-р Симончини,но се чудя някой лекувал ли се е в негова клиника и ако е колко време е продъбжило лечението и каква е сумата за която да се подготвя. Моля ви пишете. Предварително благодаря

Мио каза...

Най-добре е да се обадите на доктора вие лично или с преводач до вас като говорите, за да ви каже той цената.Телефоните са в сайта му, а ние сме сложили линкове към него.
Скоро един приятел разговаря с него на няколко пъти по телефона за майка си, която има рак финален стадий на черния дроб.думите на д-р Симончини са били , че той ще излекува жената за около 7 дни.Цената е била 7000 евро.по 1000 на ден. Това е включвало пълната издръжка в модерна италианска поликлиника и възнаграждението му, като се има пред вид , че той ще прави манипулациите с екип от еедна или две сестри всеки ден на място.той асисистира в една клиника, тя не е неговата, защото нея я затвориха с декрет преди време.Само в Япония има таква сега лично негова.В италия лекува по този начин, като наема кабинет и стаи в друга клиника.такива са законите там.Манипулациите са включвали промивки с ултра тънък какетър директно вкарван в черния дроб отвън. това е сложан техника.За вас мисля е ще е по евтино, като се има пред вид мястото.Затова се обадете и попитайте.мисля че ще е по евтино, но е добре да се приготвите с 5=6 000 евро за всеки случай. тоя приятел за кого казах , мислеше да тегли заем за майка си, ама не знам какво става сега, не се е обаждал скоро. може да е отишъл вече.

Анонимен каза...

А има ли някой излекуван от д-р симончини

Анонимен каза...

Маже ли да те помоля ако разбереш нещто за състоянието на майката на вашия приятел да ми пишеш,защото ние неразполагаме с почти никакво време(2 месеца) и незнам как да постъпя.

Мио каза...

Ще ти кажа, ако се обади и ще го питам.Но ако смъртта ти тропа на вратата, тогава няма време за мотане- виж телефона на д-р Симончини и намери човек с английски за превод в ефир и в твое присъствие му звъннете. той е любезен човек.търсете го вечер, че през деня е зает.той ще ти каже кое колко ще ти струва направо и без усукване.Преводача ти трябва да е добър с английския и да може веднага да ти казва какво казва човека отсреща.После ти пък ще кажеш и така...ако се услушваш, скоро и да се обаждате - няма да има полза, ако болния е мъртъв. Няма какво да чакате някой да ми се обади на мен, кой знае кога ще е това. Направо се обаждайте вие на доктора лично. сайта с телефоните му сме го публикували.

Мио каза...

Да има, и то много народизлекувани при него, но не и българи. Искат се пари за клиниката да се плати. Българи там не са ходили досега, те сега чак разбраха за Тулио Симончини.Те вярват на скалпела и на химиотерапията, затова сега дереджето им е много тежко. Колко са болните в България, колко стотин хиляди са?...Това им е за акъл! Който гледа материалистически на нещата - скоро чичо рак му тропа на вратата...ъхъ...хехехехе....

Анонимен каза...

Здравейте!Много се радвам, чe ви открих. Казвам се Димитринка,дъщеря ми е на десет години и видимо навлиза в пубертета,тоест по лицето и избиха доста комедони,които след ден два стават на гнойни пъпки.Такива се появяват и по гърба.Опитвахме със спирт салицилов,но ефекта е нулев,трици и др.Много моля за съвет....Предварително ви благодаря..

Мио каза...

Здравейте, ето един съвет: дъщеря ви не бива да приема храна течности или медикаменти от следния вид:

1 месо, 2 риба, 3 алкохол, 4 опиати, 5 цигари.

За да се постигне това от нея, най-напред вие, хората от нейното семейство не бива да приемате тези неща и така да и бъдете за пример.Каквито сте вие, такава ще стане и тя.Здравото тяло на един подрастващ организъм зависи най много от примера, който това дете вижда около себе си.Много е важно с какви другари дружи, какви са и приятелите.Но най-вече какво вижда у вас.Тези пъпки са, защото това е процес на чистене отвътре.Колкото повече боклук се вкарва организма и, толкова повече има нужда от форма на чистене.Пъпките са една такава форма.
Вредителите от груб характер са тия 5 неща,които изброих горе.Вредителите от фин характер са повече и са трудни за контрол от вас, но можете да имате контрол върху един фин вредител - лоши приятели, лошо контакти, лоши външни примери за нея, които тя следва.За тях има само един правилен начин да бъдат отстранени- този, при който вие, от нейното семейството, сте нейн пример за правилен и здравословен начин на живот.Ако всички престанете да приемате тези пет неща, скоро пъпките ще изчезнат.Ако не го сторите, можете да ги мажете с каквото искате, те някога все ще се махнат, но в бъдещето на дъщеря ви ще дойдат по-големи страдания, при това не само физически.Помислете за това.

Анонимен каза...

Навремето баба ми използваше хлебната сода за много неща :)Бях забравила това старо лекарство до преди няколко години,но един ден случайно след като една приятелка ми се оплака,че лятото се подсича се сетих.Баба ме караше даже да се подмивам от време на време с хлебна сода,гледах я как ползва содата и като дезодорант под мишниците,но нали на нас все ни се иска да ни е лесно и бързо :)Много неща ми се иска да кажа,но и не искам да ставам досадна,промених се от две години,промених храненето,пиенето и мисленето на семейството си,децата първоначално се бунтуваха,но сега приеха и даже сами спазват правилото"най-добре е да е сготвено от мама" :)Хляба си правя във хлебопекарната с подбрани брашна,хималайска сол и зехтин(страхотен е),махнах всички подправки на "Маги" и др.подобни,пием ябълков оцет,лимонов сок,сега вкарвам и содата...Вземам мерки и децата ми почти не боледуват,а аз след като бях развалина на 35 год.сега съм жизнена,имам цвят на лицето,вярвам че ще успея да видя най-хубавите моменти в живота на децата,вярвам че и мъжът ми ще е до мен,но искам да ви кажа-не чакайте да се разболеете,правете го превантивно.Научете се да живеете :*

Анонимен каза...

Имах полип на ларингса,загубих гласа си-направо ръмжах-започнах да пия сушени зърна бъзе-2-3 пъти дневно по 20-30 зърна и се оправих.Говоря и пея нормално,въпреки,че колегата ми-оториноларинголог каза,че така ще си остана-с ръмжащия глас....

Анонимен каза...

Molia Vi da spodelite kak si prigotviate yabalkov ocet.Blagodaria predvaritelno!

Анонимен каза...

Здравейте,ето как го правя аз: използвам нетретирани с химикали ябълки ,изчиствам,измивам и смилам с машинка за месо Към получения пулп прибавям същото количество охладена до около 35*Спреварена вода На всеки литър от получената смес прибавям от 60 до 80 гр. захар в зависимост от сладостта на ябълките.Сместа слагам в стъклен или емайлиран съд,покривам с марля и разбърквам с дървена лъжица няколко 4-5 пъти на ден при температура 25-30*С. Ферментира 10-15 дни ,пулпа трябва да падне.Прецеждам с марля.На всеки литър от течнастта прибвям 70-80 гр. мед и ферментира около30 -40дни на топло и тъмно.Отново прецеждам,наливам в бутилки. Дано да съм полезна със скромния опит,който имам.

...пак аз каза...

Здравейте! Искам да попитам в каква пропорция се приема сместа от пресен лимонов сок и сода бикарбонат? На колко лимона какво количество сода в супени лъжици или както го приемате.Всеки ден или през ден, в серия от дни и почивка или друга схема на прием?

Анонимен каза...

Антиракови рецепти и диети
http://anticancer.blog.bg/

Анонимен каза...

От 4 години зимите боледувам постоянно:пневмоя,гнойна ангина, хрема,болки в гърлото.Ако пия газирно-веднага болен.От 2 месеца пия тола вода с лимон,сутрин на гладно.И се чувствам перфектно и не съм се разболявал.Това е реалността.Благодаря

ALCYONE каза...

Аз си спомням, когато живеех в България преди доста години - дойдеше ли есен започвах да боледувам от всякакви вируси, грип, настинки и така карах до края на пролетта. Цял куп антибиотици изпивах. Но тагава бяха такива времена, че няма кой да ти каже какво да правиш. Нямаше никаква информация.
Сега от десетина години съм преминала на вегетарианска диета и мога да кажа, че виждам разликата. Първо болести,които са типични за родът ми - при мен не се появиха. Второ други се появиха но в съвсем лека и лечима форма. Трето - вирусните инфекции сега ме нападат много рядко, но когато все пак ме хване някой вирус, обикновено се лекувам без антибиотици и използвам големи количества сок от портокали, лимони, и сода.


.

Qnica Ruseva каза...

Здравейте,от 9 години имам заболяване,наречено лупус еритематодес и постоянно съм подложена на някакви ограничения от гледна точна на хранителния ми режим.Не консумирам месо и избягвам изобщо животинските продукти.Моля ви,искам да знам дали за мен е подходящ вариант този с лимоните и содата и ако да в какви количества дневно?Също така ме интересува дали има значение двигателния режим и тютюнопушенето?Благодаря ви ,предварително!

Мио каза...

Да, подходящ е и то много.Лимони по 3 на ден и сода по 1 чаена лъжица.има значение двигателния режим-трябва да е много интензивен.Тютюнопушенето ще ви вреди особено много.

Анонимен каза...

Добре де, след всичките тези коментари, как един не спомена как се преодолява кипенето на содата при смесването й с лимоновия сок!

При мен това си е проблем. На сока на един лимон, смесен със същото количество вода, сипах равна чаена лъжичка сода и като кипна... Всичкия сок излезе от чашата, отделно дето оклепах цялата кухня.

И в крайна сметка, колко грама сода дневно е необходимо да се вземат за профилактика?

ALCYONE каза...

Никой не споменава за този "проблем" защото не съществува такъв проблем.Естественно е про смесването на лимоно и содата да кипне малко. Просто чашата трябва да бъде по-голяма. сока от лимона и водата взети заедно да кажем, че са една трета от обема на чашата. Сипвате равна чаена лъжичка, сода или половин лъжичка сода,както ви е удобно, няма правила.разбърквате го леко с лъжичка и го изпивате. Ще кипне,разбира се, но няма да излезе от чашата. На последният ви въпрос кокко грама на ден е необходимо профилактично - това звиси от здравословното състояние на човека, от хранителната диета, от нивото на стрес на което е подложен, дали е пушач, колко често пие алкохол. Колкото повече рискови фактори има в живота на един човек, толкова повече той се нуждае от едно малко количество сода на ден, около една или две кафеени лъжички да кажем на ден. Зависи, от много фактори, ако човека живее на чисто място, поддържа една вегетарианска диета, прави физически упражнения, диша чист въздух, пие чиста вода, не пуши - на такъв човек не му трябва сода, като предпазна мярка.

Анонимен каза...

Здравейте ! Аз пия всеки ден по 2-3 пъти вода с малко натурален ябълков оцет, ще е проблем ли ако добавя към това и малко сода ? Четох, че содата по-добре се всмуква изпита с горещо прясно мляко ;)

Мио каза...

Това, което мислите да направите е грешка.Ако приемате сода, не пийте ябълков оцет.Ако приемате сода, никога не я смесвайте с мляко.Добре е да оставите мляко настрана от менюто.То не е за големи хора, то е за деца, а вие не сте дете.

Анонимен каза...

Здравейте, прочетох всички коментари досега, и искам и аз да споделя мнение. Отдавна съм чела, че соковете на цитрусовите плодове (не само на лимона, но особено неговия, тъй като е най-кисел) въпреки, че са кисели, в организма се превръщат в алкални. Там, където го четох, не обясняваха защо. Факт е обаче, че когато имам "тежък" стомах, изтисквам и пия сок от грейпфрути. Напоследък съм се пристрастила и водата я пия с една лъжичка изцеден лимонов сок прибавена към чаша вода. Когато понякога имам тежки киселини, си забърквам лъжичка сода с вода и това оправя изгарящото ми гърло. Но едно не мога да разбера във вашата теория - защо смесвате лимона със содата? Освен ефекта на газирането (т.е. вкусов ефект), аз не виждам друг. Или лимонов сок с вода, или сода с вода (при тежки киселини) е достатъчно.
Ева

Анонимен каза...

Нормално ли е да чакам 30-40 минути пяната да се оттегли?

ALCYONE каза...

Ако сложиш повече вода, ще се образува по-малко пяна. Но пяната не би трябвало да те притеснява, дали ще е много или малко, това няма значение. Не е нужно да чакаш да се оттегли. Пяната няма да ти навреди.

Анонимен каза...

А при мен не кипи - сигурно не са ми както трябва пропорциите на содата, лимона и водата ?

Анонимен каза...

Здравейте!От години се храня предимно с алкални храни и в резултат имам постоянно ниско кръвно,лека анемия и т.н.Искам да кажа колко относително е всичко.А наскоро
попаднах на украинския Болотов,който твърди,че организмът изисква именно киселинна среда,за да се обновяват клетките и да се подмладява.Така че всички категорични твърдения относно полезността-вредността на храни или метод на хранене,са доста самонадеяни,според мен.Всеки организъм е индивидуален и човек трябва да го слуша.Ако лимоните са ви кисели-не ги яжте.Това мисля.

Анонимен каза...

Здравейте!
Реших да пробвам разтвора със сода и лимон във вода. Резултатът обаче за момента лично за мен е енобясним. А той е, че след изпиването на течността започват да ме болят краката като при разширени вени в задната част на бедрата по целия крак и започват да ми изтръпват. И това веднага се получи след второ изпиване. На третия път пак така ми се получи и разбрах, че не си въобразявам, а това нещо се случва веднага след изпиването на течността. Някой имал ли е подобен проблем? На какво може да се дължи това според вас?

Анонимен каза...

И аз имам същия проблем. Не бях го свързала до сега с лимоновия сок и содата.Спирам да пия, и пак си ме боли- по същия начин Нямам идея от какво е-да не би от постоянното поддържане на алкална среда в организма-поддържам 7-7,5, а понякога стига и до 8 РН на урината

Анонимен каза...

Известно, что каждый орган желудочно-кишечного тракта имеет свою кислотно-щелочную среду: в ротовой полости — нейтральную или слабощелочную, в желудке — кислую, а вне приема пищи — слабокислую или даже нейтральную, в двенадцатиперстной кишке — щелочную, ближе к нейтральной, в тонком кишечнике — слабощелочную, а в толстом — слабокислую.

Анонимен каза...

Уважаеми,
Не си мислете, че лимоновият сок и содата за хляб са панацея за всички хора и всички изменения в телата на човека! Моля да се събудите от "зимния си сън". В този блог, ако четете с лист и молив, ще намерите отговори на всичките си въпроси по който и да е здравен проблем. Или поне да се ориентирате какво и как. За мен т.н. съвременна медицина е алтернативна и трябва да се ползва само в конкретни случаи, в които наистина би могла да помогне. Всичко останало е медицината на човека и трябва много задълбочено да се изучава от всички хора, като се започне от ранна детска възраст в нашите училища. А за по-възрастните хора - всеки трябва самостоятелно да си попълва "празнините" в своите знания. Мигновените изцеления са рядкост, а пълното изцеление трае толкова време, колкото човек е "потъвал към това си сътояние" - казват му баланс!
Хемусгруп

Анонимен каза...

Нямам представа дали е свързано с алкалната среда в организма. Не съм измервала РН-то си, но веднага щом спрях да пия течността, болките и изтръпването изчезнаха. Надявам се някой да има обяснение по какъв начин комбинацията от сода и лимон може да влияе така, защото изтрпването на крайниците определено е притеснителен симптом.

Анонимен каза...

ZDRAVEITE!AZ SAM NOVA V TOZI BLOG. IMAM VAPROS.S RAK NA GARDATA SAM,IMAX 6 XIMIO,OPERACIQ I PREDSTOQ6TA LA4ETERAPIQ.ZAPO4NAX SODATA S LIMON I KLENOVIQT SIROP PREDI 8 MESECA.NE SAM SPIRALA DA RABOTQ,4UVSTVAM SE DOBRE.VAPROSA MIE ZA ANEMIQTA KOQTO VEROQTNO E V SLEDSTVIE NA HIMIOTO.2 MESECA HEMOGLOBINA MI E POD NORMATA.KAK DA GO UVELI4A.GLAGODARQ VI! ZDRAVE NA VSI4KI!

Анонимен каза...

Здравейте !казвам се Мая. От декември миналата година съм диагностицирана с рак на гърдата. Преминах химио операция и предстояща лъчетерапия. Не съм спирала да пия сода и кленов сироп промених до колкото можах хранителните си навици в смисъл без месо. Отслабнах 10кг но поддържам 55 кг през тези 8месеца. Чувствам се добре. Лекарите са изумени че не спирам да работя през цялото това време. Единнстврнно хемоблобина ми е нисък. Как да го повиша?здраве на всички!

Анонимен каза...

Здравей Мая! Казвам се Ирина и пиша коментари в статията за лечение на рак с кленов сироп и сода по метода на Джим Келмун. Отдавна не съм писала искам да те попитам сигурна ли си че имаш рак? Аз съм със същата диагноза от месец ноември мината година, но не се подложих на нито една интервенция на съвременната медицина. Спрях всичко животинско, захар преминах на плодове и зеленчуци, лимон и сода, сироп от бъз, алое мед и вино, кленов сироп и сода сокове всякакви и какво ли още не. Не съм спирала да работя, че даже и 6 дневна работна седмица от 7,00 до 19,00 часа. На 01,06,2013 бях преглед в Плевен- ирисова диагностика, г-н Алексиев каза, че нямам рак тази бучка са токсини от черния дроб и жлъчката направих пречистване на жлъчката изхвърлих камъни от които изпаднах в ужас сега пия билка за черния дроб и щитовидната жлеза и така наречената бучка почти изчезна. Сутрин се усеща съвсем слабо там където беше и до вечерта всичко почти изчезва. Пожелавам здраве на теб и всички които пишат и търсят изцеление, ако искаш можеш да ми пишеш там ще намериш и пощата ми. Успех!

Анонимен каза...

Здравейте, Мая,
„Ракът на гърдата“ е „болест“ на чувствата, ползването на сутиени и дезодоранти при жените и бръсненето под мишниците. Решете си ги в своя полза и почистете основно тялото от шлаките, паразитите, химикалите и полевите форми, хранете се само с необработени плодове, зеленчуци и ядки /без фъстъци/ за по-продължителен период от време /поне 2-3 месеца например/, пийте си содата с лимон и се движете колкото е възможно повече – тогава ще си видите и резултатите! И ще „летите“! Не позволявайте да Ви тровят с химия и облъчват, което си е голямо изпитание и терзание за човека – Чернобилска му работа, му казвам аз! Вие си решавате, аз само съветвам и си нося пълната отговорност за изписаните думи!!!!
Успех!
От Хемусгруп-ата

Анонимен каза...

Благодаря ви за бързите отговори!!!ще следвам препоръките ви и пак ще се включвам!ако може още нещо да попитам как да увелича хемоглобина си под нормата ?не трагично но два месеца след операция и 6химио е под нормата .здраве на всички Мая

ALCYONE каза...

За да си увеличите хемоглобина е добре да ядете черени плодове, капини, малини, боровинки.

Анонимен каза...

Мая, за хемоглобина, особено след химиотерапия - бирена мая. Ако намериш натурална от някоя фабрика е по-добре, но и на хапчета става.

Анонимен каза...

BLAGODARQ NA VSI4KI!!KAK DA SE SVARGA S IRINA?MOQT E-MAIL E maiapetkova@yahoo.com !AKO MOGTE DA I GO PREPRATITE 6TE SE RADVAM MNOGO SA SE ZAPOZQ I USTANOVQ VRAZKA!BLAGODARQ !

Анонимен каза...

Мая, доизчистете си физичезското тяло и всичко ще си влезе в нормите, които са конкретно за Вас!
Хемусгруп-ата

Анонимен каза...

Здравейте. От 8 юни 2013, майка ми е с рак на панкреаса и разсейки в черния дроб. Веднага почна с ММС, като изкара две седмици с него. След това почна със сода и кленов сироп. Освен тези две неща, взима още гъби рейшиу всякакви хранителни добавки и билки, витамини и се старая да я карам да приема много вода и повече сурови храни. Проблема е, че от две седмици е с бледожълти изпражнения, което според мен е заради билките и другите неща, които приема. Мисля, че най - лошото мина, но все пак още се чудя от време на време как да повдигам духа й, да не се отчайва. Постоянно й обяснявам, че всичко ще се оправи,но трябва време и вяра. Друго не знам какво да направя.
Иначе преди две или три седмици ходихме на лекар за ехограф и сбъркахме, че отидохме с епикризата от същата болница и ни казаха, че в черния дроб вече се виждало увеличение. Но пък интересното е, че от епикризата слезката и още нещо беше (не се сещам, съжалявам)също са с разсейки, а на новия лист били добре. Съжалявам, ако е объркана историята. Надявам се да дадете обнадеждаващо мнение за ситуацията и идея какво друго мога да направя за нея. Благодаря предварително.

Анонимен каза...

имам камъни в жлъчката как да ги махна безболезнено.ако има някакъв лек опишете ми го подробно как се приема и за колко време и какво ще почуствам по време на лечението.

Мио каза...

Твоето страдание е на място, според делата, които са били причина за появата на камъните. Сега страдай и почувствай страданието в неговата максимална дълбочина, защото така ти се полага точно.

Ако сам преодолееш всичко, ще поправиш грешките от миналото си. Ако не успееш докато имаш живот, няма проблеми за никого другиго, освен за теб, разбира се...хахахаха...А делата ти са донесли доста скръб на мнозина - и ето, че сега е твоя ред да страдаш.

Който глупак ти помогне със съвет, сам ще разбере какво сега изпиваш на свой гръб след време.

Искаш всичко да е безболезнено...хахахаха...Защо тогава не умреш, самоубивайки се безболезнено. Има сума ти методи за това...В смъртта няма болка, няма нищо. Там ти е мястото...хахахаха...

ALCYONE каза...

Когато бях в Ирак преди много години един човек ми каза, че страдал дълго време от камъни в бъбреците. Когато настъпела криза изпадал в жстока болка и местният лекар му слагал инжекция. За момента му минавао, но болката след време се възобновявала отново. Тогава някой му казал за една рецепта с диня. Моя познат направил динята точно както му били казали и на другият ден изхвърлил един голям камък от бъбрека си. От тогава бъбреците спрели да го болят.
Взимате една средно голяма диня и я печете във фурна на 50 градуса. Сега не си спомням колко време се пече. Но помня, че беше много дъло време около 10 часа , трябва динята да стане гъста, като мармалад, като петмез. Изяждате печената диня и на другият ден ще изхвърлите камъните. Това е, което аз знам, мно не съм опитвала, защото не ми се е налагало.

Анонимен каза...

Zdraveite.....predi godina,kogato bqh bremenna poluchih gestacionen diabet....Ot togava dosega se opitvam da si opravq normite na zaharta,no vinagi sutrin na gladno sa 8 ili 9.....Nqkoi moje li da mi pomogne...Blagodarq

Анонимен каза...

ALCYONE , динята с кората ли се пече?

ALCYONE каза...

Да, с кората се пече.

Bina Yankova каза...

Nemoga da namerq nomera na doktora i mi trqva po speshnost. Moje li nqkoi da mi pishi e-mail ili tuka na komentar s nomerat mu. binayankova@yahoo.com Blagodarq vi!

ALCYONE каза...

На кой доктор?

Анонимен каза...

На доктор Симончини!!

Анонимен каза...

Искам да се свържа с доктор Симончини по спешност!!!!

ALCYONE каза...


телефон:
(+39) 335294480

електронна поща
t.simoncini@alice.it

страница в интернет:
http://www.curenaturalicancro.com/

Анонимен каза...

Благодаря ви от сърце!!!??!

Mr. Bania каза...

Използвам редовно сода бикарбонат веднага щом усетя, че започва да ме боли гърло. Смесвам една супена лъжица (равна) сода с две-три супени лъжици мед. Разбърква се много добре, докато се уверим, че содата не е останала на бучки. Получава се бяла каша, която трябва да се изяде. Не е особено приятно, но няма проблеми на малки хапки. Важно е да се приеме минимум два часа след хранене и поне два часа след това да не се яде нищо. Ефекта, поне при мен е поразителен - до няколко часа гърлото ми е минало, ако имам и хрема тя също. По принцип често боледувам особено зимата от настинки свързани с гърло и нос, но комбинацията мед и сода пресича всичко в зародиш - няма нужда от никакви медикаменти. Горещо ви го препоръчвам!